Für statistische Zwecke und um bestmögliche Funktionalität zu bieten, speichert diese Website Cookies auf Ihrem Gerät. Das Speichern von Cookies kann in den Browser-Einstellungen deaktiviert werden. Wenn Sie die Website weiter nutzen, stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu.

Cookie akzeptieren
Bourdieu, Pierre. Distinction - A Social Critique of the Judgement of Taste. Taylor & Francis Ltd, 2010.

Pierre Bourdieu

Distinction

A Social Critique of the Judgement of Taste
  • Taylor & Francis Ltd
  • 2010
  • Taschenbuch
  • 610 Seiten
  • ISBN 9780415567886
Übersetzung: Richard Nice

No judgement if taste is innocent - we are all snobs. First published in 1979, Pierre Bourdieu brilliantly illuminates the social pretentions of the middle classes in the modern world. Focusing the French bourgeoisie its tastes and preferences Distinction is at once a vast ethnography of contemporary France and a dissection of the bourgeois mind. In the course of everyday life, we constantly choose between what we find aesthetically pleasing, and what we consider tacky, merely trendy, or ugly. Bourdieu demonstrates that our aesthetic choices are distinctions that is, choices made in opposition to those made by other classes. There is no pure aesthetics, no judgement

Mehr Weniger
of taste untainted by the power relations within which minute distinctions become the basis for social judgement.

Etwa 20 Tage

Andere Ausgaben
Gebunden

Etwa 20 Tage